Ik wil vandaag mijn eerste echte blog schrijven en vraag mij af of ik dat kan? Of ik inspiratie zal hebben? Ik ben geneigd om eerst eens uitgebreid te gaan googelen over “hoe bloggen”, “ wat is bloggen”,….. oh ja faalangst steekt de kop op. Ik ben immers “Perfectionist in herstel”.

Ik kies ervoor om te durven “imperfect zijn”, of beter “perfect in de imperfectie”. So her we go.

Waarvoor kies je?

De ondertitel van The Joy Company is “Durf te Leven”.
Misschien denk je “zo eenvoudig is dat niet want…”

Wel het antwoord is heel eenvoudig, door hiervoor te kiezen. Door te kiezen om het leven te leven, om te durven leven! Door te kiezen om je automatische piloot uit te zetten.

Ik besef elke dag opnieuw dat ik elk moment kan kiezen, ik kan kiezen waar ik mijn aandacht op richt, ik kan kiezen welke gedachte ik wil volgen en welke gedachte ik negeer. Ik kan kiezen of ik een emotie mij laat overspoelen, of ik een emotie er gewoon even laat zijn, of ik een emotie onderdruk, inslik of wegduw. Ik kan kiezen om te doen wat ik denk dat van mij verwacht wordt of ik kan kiezen om te doen waar ik blij van wordt. Ik kan kiezen om alleen maar voor anderen te zorgen of ik kan kiezen om eerst voor mezelf te zorgen. Ik kan kiezen om het oordeel van anderen belangrijk te vinden of ik kan kiezen om zelf te beslissen wat ik ervan vind……

Elke dag opnieuw maken we oneindig veel keuzes. Jarenlang was ik mij niet bewust dat ik een keuze had. Ik deed wat ik moest doen, omdat ik het zo geleerd had, omdat ik dacht dat dat was wat van mij verwacht werd, hard werken, zorgen voor anderen, doorgaan, niet voelen, emoties inhouden, sterk zijn, uit verbinding met mezelf, geen idee van waar ik blij van werd…….. Ik leefde op automatische piloot.

Want (ik dacht) op die manier zou ik gezien worden en graag gezien worden, op die manier zou ik geprezen worden als goede moeder, goede baas, goede partner,…..

Totdat ik wakker werd, ja echt waar, tot het moment dat ik mij bewust werd van mijn patronen, van hoe ik functioneerde en waarom ik zo functioneerde en toen ineens besefte ik dat ik eigenlijk een keuze had.  Wat een openbaring. Dus ik begon te oefenen om bewust te kiezen.

Ik kies ervoor om niet langer bang te zijn voor wat anderen ervan zullen denken.
Ik kies ervoor om mijn goed voelen niet langer afhankelijk te maken van de bevestiging of de goedkeuring van anderen.
Ik kies ervoor om mijzelf belangrijk te vinden en mijzelf te leren kennen, helemaal.
Ik kies ervoor om emoties en gevoelens toe te laten en te ervaren.
Ik kies ervoor om “mijn waarheid” te spreken, hoe spannend dat soms ook is.
Ik kies ervoor om mijn hart te openen en raakbaar te zijn.
Ik kies voor het leven, ik kies om te leven.

En zo heb ik mijn leven terug in handen genomen. Door bewust te kiezen heb ik niet langer het gevoel dat ik “geleefd wordt”.

Waar kies jij voor?

Kies je om te leven of kies je om bang te zijn?
Kies je om de rest van je leven op safe te spelen of kies je voor uitdaging?
Kies je ervoor om je klein te houden of kies je om jezelf te laten zien in jouw volle glorie?
Kies je ervoor om het allemaal comfortabel te houden of kies je om eens uit jouw comfortzone te stappen, om te bewegen en te groeien?
Kies je ervoor om niet te veel te voelen of kies je ervoor om jezelf te ontdooien en terug raakbaar te worden?
Kies je ervoor om het allemaal onder controle te houden of kies je voor overgave?
Kies je om te reflecteren of kies je voor “wat niet weet niet deert”?
Kies je voor angst of kies je voor liefde?

Ik weet niet hoe jij erover denkt maar ik wil op mijn sterfbed niet denken, had ik nu maar wat meer geleefd, had ik er nu maar eens helemaal voor gegaan, had ik nu toch maar eens de controle kunnen lossen, had ik nu toch maar wat meer kunnen genieten, had ik nu toch maar eens van die angst vanaf geraakt, had ik nu toch maar eens wat meer vertrouwen gehad in het leven, had ik maar…..

Lieve mensen, “Durf te Leven”!

Terug naar alle berichten